JRD POLOŽILA ZÁKLADNÍ KÁMEN REZIDENČNÍHO PROJEKTU VITAL KAMÝK

Publikované dňa: 31. 3. 2022 14:11 JRD/JRD GROUP

JRD Development, člen skupiny JRD Group, zahájila výstavbu projektu Vital Kamýk v Praze 12 nedaleko přírodní památky Modřanská rokle. Za generálního dodavatele stavby, která nabídne 97 bytů se zdravým vnitřním prostředím, byla vybrána společnost Skanska. Kolaudaci projektu s pravomocným stavebním povolením developer plánuje na začátku roku 2024. Aktuálně je v něm prodáno téměř 60 % bytů. Na financování projektu se podílela Unicredit Bank.

Za architektonickým konceptem projektu Vital Kamýk stojí studio Podlipný Sladký architekti, které objekt citlivě začlenilo do původní zástavby. „K symbióze s okolní výstavbou a přírodou v něm navíc přispívá zelená střecha projektu s extenzivní zelení, jež zadržuje vodu, a přečká tak i sušší období, a uliční parter doplněný stromy a okrasnými keři. Zdejší rezidenti však jistě ocení i využití moderních technologií a udržitelných materiálů, které jim zajistí zdravé bydlení a úsporu provozních nákladů. Tedy jedinou obranu proti rostoucím cenám energií, které lze podle aktuálního vývoje očekávat i v budoucnu," komentuje Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD.

Rezidenční projekt Vital Kamýk s dvěma samostatnými vchody (s názvy Esprit a Vitalis) nabídne 97 zdravých bytů v dispozicích 1+kk až 4+kk a čtyři komerční prostory určené pro obchody a služby. K většině bytových jednotek bude náležet lodžie, balkon či terasa s výhledem do zeleně. Součástí rezidenčního areálu s řadou prvků pro aktivní život budou také myčka a servisní stanice pro cyklisty, dětské hřiště s workout prvky a volnočasová terasa Harmonie, určená k relaxaci a přátelskému setkávání např. při sousedském grilování. Pro vyznavače udržitelné dopravy zde vznikne příprava k instalaci nabíjecích stanic pro elektromobily.

O společnosti JRD Development:
Společnost JRD Development, člen skupiny JRD Group, vznikla v roce 2003. Již brzy po svém založení zahájila výstavbu větších nízkoenergetických a pasivních projektů, které se do té doby nikdo nevěnoval, a zaměřila se na udržitelný rozvoj a zdravé bydlení. V současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích vč. Best of Realty - Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award nebo Český energetický a ekologický projekt roku.

JRD Development zrealizovala již 27 developerských projektů. V současné době má v prodejním portfoliu 5 rezidenčních projektů a administrativní budovu Viadukt Anděl a řadu dalších projektů v přípravě. Mezi hlavní cíle společnosti patří posouvat hranice zdravého a ekologického bydlení a na trvalo se zařadit mezi tři největší pražské developery s obratem na úrovni 3 mld. Kč.

JRD Development je členem České rady pro šetrné budovy, Centra pasivního domu, Asociace developerů a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Její majitel Jan Řežáb je členem vědecké rady Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT v Praze. JRD Development se navíc věnuje šíření osvěty o významu zdravého bydlení. V minulém roce proto spustila Výzvu za zdravé bydlení pro zájemce z řad firem i jednotlivců, kteří rovněž vnímají důležitost výstavby zdravých domovů. Cílem této iniciativy je zvýšit mezi laickou i odbornou veřejností informovanost o významu zdravého mikroklimatu v interiérech a motivovat k rychlejšímu rozvoji udržitelného stavebnictví.

O skupině JRD Group:
JRD Group zastřešuje skupinu firem pod značkou JRD (JRD Development, JRD
Land, JRD Energo, JRD Invest a JRD Plazma, pod kterou spadá společnost Millenium Technologies). Všechny jejich aktivity staví na jednotné filozofii, že cesta k udržitelné budoucnosti spočívá v propojení moderních technologií, čisté energie, ekologického přístupu a omezení energetické náročnosti staveb. Jednotlivé divize pokrývají široké spektrum oborů: od developmentu a nákupu či prodeje pozemků přes energetiku z obnovitelných zdrojů až po investice do výnosových nemovitostí. Z projektů moderní energetiky skupiny JRD Group stojí za zmínku portfolio fotovoltaických elektráren o výkonu 40 MWp v České republice a Maďarsku, druhý největší větrný park v České republice s instalovanou kapacitou 26 MW nebo technologie plazmového zplyňování (environmentálně šetrné zpracování odpadů s výrobou elektrické a tepelné energie).

Crest Communications
Marcela Kukaňová, tel.: +420 731 613 618, marcela.kukanova@crestcom.cz
Marie Cimplová, tel.: +420 731 613 602, marie.cimplova@crestcom.cz

JRD