HSF SYSTEM SK POSTAVIL NOVÝ SHOWROOM PRE FANUC SLOVAKIA

Publikované dňa: 21. 6. 2022 9:20 HSF System a.s.

Spoločnosť FANUC Slovakia, svetový líder vo výrobe zariadení na priemyselnú automatizáciu, má v Nitre svoj nový showroom. Generálnym dodávateľom stavby bola spoločnosť HSF System SK.

Nový showroom spoločnosti FANUC Slovakia vychádza z priemyselnej architektúry halových stavieb a jeho dominantným prvkom je žltý obklad fasády a fixný lamelový systém.

„Stavbu sme realizovali ako modernú reprezentatívnu budovu citlivo zasadenú do priestoru s veľkým dôrazom na materiál,“ povedal Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK, ktorá bola generálnym dodávateľom stavby.

Priestor showroomu na prvom podlaží má pôdorysný tvar písmena L. Táto časť je funkčne prepojená so skladom, školiacimi priestormi a s kanceláriami na druhom podlaží. Súčasťou budovy je i priame schodisko s preskleným zábradlím a výťahová šachta.

Na realizáciu sa využilo veľké množstvo skla napríklad na fasádne presklenie, na okná, interiérové priečky alebo na presklené markízy a zábradlie s kombináciou nerezu.

„V novom showroome budeme mať viac možností na prezentáciu výkonných produktov a softvéru tradičnej japonskej značky FANUC, najväčšieho výrobcu priemyselnej automatizácie a robotov na svete. Priestory využijeme aj na školenia a servisnú podporu klientom,“ uvádza Marián Vass, konateľ spoločnosti FANUC Slovakia.

Objekt vyrástol na pozemku s rozlohou 9 000 m2, samotná zastavaná plocha má 1 896 m2. Približne polovicu pozemku tvorí zeleň. Priemyselný park Nitra  - Sever, kde sa objekt nachádza, má výborné napojenie na dopravnú infraštruktúru a rýchlostnú komunikáciu R1A.

Prílohy

Foto_HSF System SK_FANUC Slovakia_1.JPG