AFI EUROPE ZKOLAUDOVALA SVŮJ PRVNÍ PROJEKT NÁJEMNÍHO BYDLENÍ: AFIHOME TŘEBEŠÍN

Publikované dňa: 21. 7. 2022 15:07 AFI EUROPE

Developerská společnost AFI Europe dokončila již pátou a zároveň poslední etapu rezidenčního projektu Tulipa Třebešín. Ta je (na rozdíl od prvních čtyř již hotových etap) určena výhradně pro nájemní bydlení. AFI Europe tak uzavírá rozsáhlou výstavbu na pětihektarovém městském brownfieldu v Praze 3 - Strašnicích. Osmipodlažní budova AFIHOME Třebešín se samostatným objektem garáží nabídne celkem 61 bytů v dispozicích od 1+kk do 3+kk, které je možné pronajmout plně, nebo i částečně zařízené. Generálním dodavatelem byla společnost Imos Brno. Ta zodpovídala za celkovou stavbu, zatímco interiéry dodávala firma XXXLutz. Zájemci se budou moci nastěhovat od letošního podzimu, ale již nyní si mohou přijít prohlédnout nedávno dokončený vzorový byt. Celková investice AFI Europe do páté etapy přesáhla 250 milionů korun.

„Spolu s 61 byty v našem prvním dokončeném projektu nájemního bydlení máme aktuálně ve výstavbě dalších více než 800 nájemních bytových jednotek pod značkou AFIHOME. Kolaudaci první z budov vnímáme jako významný milník, od kterého začínáme naplňovat náš dlouhodobý cíl – soustředit se v rezidenčním sektoru v Praze výhradně na nájemní bydlení,“ komentuje Elena Pisotchi, obchodní a marketingová manažerka AFI Europe.

Ve všech bytových jednotkách AFIHOME Třebešín dominují nadčasové přírodní tóny. V nabídce je 17 typů bytů. V celém projektu kladla AFI Europe důraz na vytvoření moderního, útulného a praktického interiéru s promyšleným půdorysem a dostatkem úložných prostor. „Zejména generace mileniálů má v současné době potřebu být co nejvíc flexibilní – a my se tomu v rámci našeho konceptu nájemního bydlení snažíme vyjít vstříc. Chceme nájemcům nabídnout potřebný komfort a svobodu, a to nejen pokud jde o možnost se v případě potřeby přestěhovat. Naše bydlení koncipujeme tak, abychom lidem poskytli dostatečný výběr podle jejich individuálních představ, a to i v případě plně vybavených bytů. Například garsonky jsou připravené v šesti různých variantách,“ doplňuje Elena Pisotchi.

Nájemní byty budou disponovat totožnými standardy jako byty na prodej v předchozích fázích Tulipy Třebešín, kde již bylo dokončeno a kompletně prodáno 750 standardních bytů. V nabídce zůstává posledních 10 velkometrážních jednotek v luxusních viladomech. Projekt se nachází u autobusové zastávky Třebešín jen několik minut jízdy od stanice metra Želivského. Jeho součástí je také park a mateřská školka s kapacitou pro 60 dětí. V nájemní rezidenci nebude chybět ani několik maloobchodních jednotek v přízemí, které doplní občanskou vybavenost v okolí.

www.afihome.cz

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech AFIHOME Karlín v Praze 8, AFIHOME Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City (AFIHOME Kolbenova) na městském brownfieldu v Praze 9. V dubnu 2021 společnost rozšířila své dosavadní portfolio o akvizici administrativního komplexu Avenir Business Park v Nových Butovicích.

Denisa Kolaříková

Kamila Čadková