U PLZNĚ VZNIKÁ NOVÝ REZIDENČNÍ PROJEKT POD HÁJÍČKEM

Publikované dňa: 15. 9. 2022 10:09 JRD/JRD GROUP

V obci Vejprnice v těsné blízkosti Plzně vyrůstá nový projekt Pod Hájíčkem, na němž spolupracuje JRD Development, člen skupiny JRD, se společností Prokoma CZ. Na místní zástavbu naváže 57 zasíťovaných stavebních pozemků, ke kterým si kupující mohou v případě zájmu pořídit typový rodinný dům od společnosti Vexta. V rezidenčním areálu nyní probíhá výstavba infrastruktury včetně dešťové kanalizace a retenční nádrže. Jeho kolaudace se plánuje na konci roku 2023.

Vejprnice se nachází necelých 10 km od Města Touškov, kde jsme v lednu dokončili projekt Touškovský háj s 94 stavebními parcelami," konstatuje Jan Řežáb, majitel JRD. „Realizací projektu Pod Hájíčkem se do této lokality opět vracíme. Oba projekty jsou si v mnohém podobné. Jejich základ tvoří prostorné pozemky, k nimž je možné koupit si dům „na klíč", místní komunikace, dostatek zeleně a bohatá občanská vybavenost v blízkém okolí. I v novém areálu proto rezidenti naleznou příjemné bydlení, v němž se bude snoubit vesnický a městský styl života."

Rezidenční areál Pod Hájíčkem zahrnuje celkem 57 pozemků od přibližně 600 m2, které budou k dispozici buď samostatně (a tedy určené pro individuální výstavbu), nebo s typovým rodinným domem od společnosti Vexta. Rezidenti budou mít na výběr mezi bungalovem a patrovým objektem, realizovanými jako moderní dřevostavba či klasická zděná stavba. Celý komplex doplní park, chodníky pro pěší, příjezdové komunikace, retenční nádrž na dešťovou vodu a nový vodojem.

Stavební parcely projektu Pod Hájíčkem přiléhají k původní zástavbě obce Vejprnice, která se nachází jen 4,5 km od plzeňské části Skvrňany. Tato oblast nabízí výbornou dopravní dostupnost (včetně veřejné dopravy v docházkové vzdálenosti) do západočeské metropole, kam vede i cyklostezka kolem místního Vejprnického potoka. Zdejší občanská vybavenost zahrnuje širokou škálu služeb a infrastruktury, do níž patří základní a mateřská škola, lékařská péče, pošta, obchody, několika restauračních zařízení a řada sportovních a zájmových spolků.

O společnosti JRD Development:
Společnost JRD Development, člen skupiny JRD Group, vznikla v roce 2003. Již brzy po svém založení zahájila výstavbu větších nízkoenergetických a pasivních projektů, které se do té doby nikdo nevěnoval, a zaměřila se na udržitelný rozvoj a zdravé bydlení. V současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích vč. Best of Realty - Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award nebo Český energetický a ekologický projekt roku.
JRD Development zrealizovala již 28 developerských projektů. V současné době má v prodejním portfoliu 5 rezidenčních projektů a administrativní budovu Viadukt Anděl a řadu dalších projektů v přípravě. Mezi hlavní cíle společnosti patří posouvat hranice zdravého a ekologického bydlení a na trvalo se zařadit mezi tři největší pražské developery s obratem na úrovni 3 mld. Kč.
JRD Development je jedním ze zakládajících členů České rady pro šetrné budovy a Centra pasivního domu a členem Asociace developerů a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Její majitel Jan Řežáb, průkopník environmentálně šetrné bytové výstavby v ČR, je členem vědecké rady Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT v Praze. JRD Development se navíc věnuje šíření osvěty o významu zdravého bydlení. V minulém roce proto spustila Výzvu za zdravé bydlení pro zájemce z řad firem i jednotlivců, kteří rovněž vnímají důležitost výstavby zdravých domovů. Cílem této iniciativy je zvýšit mezi laickou i odbornou veřejností informovanost o významu zdravého mikroklimatu v interiérech a motivovat k rychlejšímu rozvoji udržitelného stavebnictví.

O skupině JRD Group:
JRD Group zastřešuje skupinu firem pod značkou JRD (JRD Development, JRD Land, JRD Energo, JRD Invest a JRD Plazma, pod kterou spadá společnost Millenium Technologies). Všechny jejich aktivity staví na jednotné filozofii, že cesta k udržitelné budoucnosti spočívá v propojení moderních technologií, čisté energie, ekologického přístupu a omezení energetické náročnosti staveb. Jednotlivé divize pokrývají široké spektrum oborů: od developmentu a nákupu či prodeje pozemků přes energetiku z obnovitelných zdrojů až po investice do výnosových nemovitostí. Z projektů moderní energetiky skupiny JRD Group stojí za zmínku portfolio fotovoltaických elektráren o výkonu 40 MWp v České republice a Maďarsku, druhý největší větrný park v České republice s instalovanou kapacitou 26 MW nebo technologie plazmového zplyňování (environmentálně šetrné zpracování odpadů s výrobou elektrické a tepelné energie).

Další informace:

Crest Communications
Marcela Kukaňová, tel.: +420 731 613 618, marcela.kukanova@crestcom.cz
Marie Cimplová, tel.: +420 731 613 602, marie.cimplova@crestcom.cz

JRD
Martina Hyklová, vedoucí marketingového oddělení, tel.: +420 721 665 576, hyklova@jrd.cz
www.jrd.cz; www.jrdgroup.cz

Prílohy