SK CZ EN

LEKVI DEVELOPMENT EXPANDUJE NA ZAHRANIČNÍ TRHY. NOVÉ POBOČKY OTEVÍRÁ V RUMUNSKU A VE ŠPANĚLSKU

Publikované dňa: 4. 10. 2022 11:05 LEKVI DEVELOPMENT

Společnost Lekvi Development, která se zaměřuje na výstavbu a provoz retailových parků v České republice a na Slovensku, rozšiřuje svou činnost i na další zahraniční trhy. Nové pobočky otevírá v Rumunsku a ve Španělsku. V obou těchto zemích by chtěla do tří let realizovat dva retailové projekty. Obě pobočky povedou zkušení manažeři se znalostí místního prostředí.

„Za účelem plánované expanze na zahraniční trhy jsme si již dříve nechali od GfK zpracovat podrobnou analýzu tržního prostředí. Z této studie nám Španělsko a Rumunsko vzešly jako trhy s nezajímavějším potenciálem, a proto právě zde otvíráme své nové pobočky. V obou zemích bychom do tří let chtěli realizovat dva retailové projekty a případně další obchodní jednotky pro doplnění občanské vybavenosti," řekl Andrej Levin, partner ve společnosti Lekvi Development.

Vedením rumunské pobočky v Bukurešti byl pověřen Jakub Ličák, který má vystudovanou Vysokou školu ekonomickou v Praze, dlouhodobě žije v Bukurešti a má bohaté znalosti realitního byznysu i zkušenosti s expanzí společností na mezinárodní trhy. „Aktuálně postupujeme ve vytipovávání již konkrétních lokalit a pozemků pro výstavbu nových retailových parků. I zde v Rumunsku se během pandemie ukázalo, jak jsou tyto menší obchody odolné vůči nejrůznějším omezujícím opatřením. Lidé se je naučili využívat a snadno si zvykli také na časovou úsporu, kterou nakupování v retailových parcích přináší," sdělil Jakub Ličák, country manažer společnosti Lekvi Development pro Rumunsko.

Španělskou pobočku v Seville povede Rafael Noriega. Pan Noriega přináší do Lekvi Development své rozsáhlé znalosti a zkušenosti ze svého 20letého působení v oblasti franšízových operací, kterým se věnoval na předchozích pozicích. „Velmi se těším z nových výzev a příležitostí. Španělé mají temperamentní povahu, jsou společenští, umí si vychutnávat život a skutečně neradi ztrácejí čas. Věřím, že rozšíření sítě retailových parků, které znamenají značnou úsporu času i peněz, do kterých se nemusí složitě zajíždět automobilem a dlouze procházet rozlehlým obchodním centrem, velmi uvítají," řekl Rafael Noriega, country manažer společnosti Lekvi Development pro Španělsko.

O skupině Lekvi Development:
Společnost Lekvi Development s.r.o. se zaměřuje na výstavbu retailových parků v České republice a na Slovensku. V současnosti expanduje i do dalších zemí střední a východní Evropy. V tomto oboru disponuje špičkovým know-how postaveným na analýzách tržního prostředí v lokalitách vytipovaných pro výstavbu menších či středně velkých obchodních center. Při přípravě svých projektů zohledňuje aktuální trendy v nakupování zahrnující například úspory času i dopravních nákladů pro spotřebitele, nebo obecně řečeno celkovou ekonomickou efektivitu prodeje spotřebního zboží a služeb v menších obchodních parcích.

Lekvi Development je součástí realitní, developerské a investiční skupiny Lekvi Group. Ta byla založena v roce 2007, následně si vybudovala silnou pozici na českém trhu rezidenčních i komerčních nemovitostí. Lekvi Group pro své klienty z řad jednotlivců i developerů zajišťuje komplexní realitní služby - od prodeje a pronájmu nových nebo second-handových nemovitostí až po jejich profesionální správu.

Pro více informací kontaktujte:
Kamila Žitňáková
Crest Communications, a.s.
Ostrovní 126/30
110 00 Praha 1
gsm: + 420 725 544 106
e-mail: kamila.zitnakova@crestcom.cz

Andrej Levin
Lekvi Development s.r.o.
Pitterova 2855/13
130 00 Praha 3
gsm: + 420 775 564 544
e-mail: levin@lekvi.cz

Prílohy

Obrázky
Lekvi_Development_Ličák.JPG
Lekvi_Development_Ličák.JPG
Lekvi_Development_Noriega.jpeg
Lekvi_Development_Noriega.jpeg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.