NOVÝM CEO JRD GROUP SE STANE JAN SADIL

Publikované dňa: 15. 11. 2022 10:00 JRD/JRD GROUP

CEO JRD Group se od února 2023 stane Jan Sadil. Jan Sadil působil řadu let na vrcholových pozicích v bankovnictví, byl dlouholetým generálním ředitelem Hypoteční banky a členem představenstva jedné z největších českých bank, ČSOB. JRD GROUP zastřešuje skupinu firem, které se zabývají udržitelnými obory. Do jejího portfolia patří například udržitelný development, obnovitelné zdroje energie či ekologické nakládání s odpadem. Zakladatelem a majitelem JRD Group je Jan Řežáb.

Jan Sadil je výraznou osobností českého byznysu s jedinečnými zkušenostmi. Jsem velmi rád, že přijal naši nabídku a věřím, že se JRD Group bude pod jeho vedením ještě úspěšněji rozvíjet," uvedl Jan Řežáb, zakladatel a majitel JRD Group.

Propojení udržitelného stavebnictví, obnovitelných energií a environmentálně šetrného zpracování odpadů je směr, který má velký potenciál do budoucna i významný celospolečenský přínos. Ohleduplnost k životnímu prostředí je aktuálně důležitější, než kdykoliv předtím a jsem velmi rád, že se stanu součástí firmy, která bere udržitelnost opravdu vážně," komentuje své jmenování Jan Sadil a dodává: „JRD Group, resp. Jana Řežába vnímám jako zakladatele a průkopníka udržitelného developmentu, jeho aktivity dlouhodobě sleduji a těším se, že společně posuneme nejen skupinu JRD, ale i všechny obory, kterými se JRD zabývá, ještě o kus dále."

Profesní život Jana Sadila je z velké části spjatý s financemi a bankovnictvím, původním vzděláním je však stavař. V bankovním sektoru se pohybuje od roku 1995. Třináct let byl předsedou představenstva a generálním ředitelem Hypoteční banky a od roku 2017 působil v představenstvu ČSOB, kde byl zodpovědný za oblast retailu. Aktivně působí také v dozorčích radách Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a Centra Paraple. Od února 2023 bude působit na pozici CEO JRD Group.

O JRD Group:

JRD GROUP zastřešuje skupinu firem, které se zabývají udržitelnými obory. Všechny jejich aktivity staví na jednotné filozofii, že cesta k udržitelné budoucnosti spočívá v propojení moderních technologií, čisté energie, ekologického přístupu a omezení energetické náročnosti staveb. Jednotlivé divize pokrývají široké spektrum oborů: od developmentu a nákupu či prodeje pozemků přes energetiku z obnovitelných zdrojů až po investice do výnosových nemovitostí.

Další informace:

JRD
Ivana Buriánková, manažerka PR a interní komunikace, tel: +420 606 039 536, buriankova@jrd.cz
www.jrd.cz; www.jrdgroup.cz

Crest Communications