SK CZ EN

OBERMEYER HELIKA DOKONČILA PROVÁDĚCÍ DOKUMENTACI PRVNÍ ETAPY PROJEKTU KOLBENOVA PARK

Publikované dňa: 15. 2. 2023 12:07 OBERMEYER HELIKA

V pražských Vysočanech vzniká nová rezidenční čtvrť Kolbenova park, kde bude v několika etapách vybudován celek šesti bytových domů doplněný parkem. Obermeyer Helika v pozici generálního projektanta zpracovala prováděcí dokumentaci první etapy projektu Kolben Park – objekt C. Ten nabídne 245 bytů ve čtyřech až sedmi podlažích s klidným vnitroblokem orientovaným do parku. Za vypracováním dokumentace stojí tým vedený Ing. Jaroslavem Němečkem z projekční a stavebně-poradenské kanceláře Obermeyer Helika, který bude následně vykonávat autorský dozor nad stavbou první etapy. Navrhovaný objekt C bude splňovat energetickou náročnost třídy A, jeho dokončení je plánováno na třetí kvartál roku 2024. Architektem objektu je společnost ABM Architekti s.r.o.

„Kolbenova park je zajímavý projekt a jsme rádi, že se na něm můžeme podílet. Naše divize statiky pracuje také na projektu pro stavební povolení další etapy - objektu B pro společnost ABM Architekti s.r.o. Právě tato spolupráce zajistí z hlediska statiky koncepční kontinuitu jednotlivých stupňů projektové dokumentace. Technickou zajímavostí objektu, na kterou bych rád upozornil, je bezesporu aplikace protivibračních opatření na přechodu mezi suterénní a nadzemní částí, které ochrání objekt proti vibracím z metra a přilehlé tramvajové trati," uvedl Jaroslav Němeček, vedoucí projektu z Obermeyer Helika.

Součástí projektu Kolbenova park je také venkovní infrastruktura včetně založení nových ulic. Směrem do ulice Kolbenova nabídne dům komerční parter se službami, případně kavárnou a dalšími obchody. Kromě plné občanské vybavenosti a skvělé dopravní dostupnosti se mohou budoucí obyvatele těšit z přírody, která bude doslova na dosah. Uvnitř lokality se bude nacházet park s vodními prvky, centrální promenádou a další pestrou nabídkou prvků pro oddech, sport a zábavu.

Virtuální prohlídka bytů s možností vytvoření vlastního designu prostor je dostupná na webových stránkách zde.

www.obermeyer.cz
www.opb.de

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990-1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:
Crest Communications a.s.
Radka L. Kerschbaumová
Account Manager
mobil: 733 185 662
radka.kerschbaumova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
ABM Architekti, Kolbenova park – venkovní pohled_1.jpg
ABM Architekti, Kolbenova park – venkovní pohled_1.jpg
ABM Architekti, Kolbenova park – venkovní pohled_2.jpg
ABM Architekti, Kolbenova park – venkovní pohled_2.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.