SK CZ EN

P3 PŘEDALA V NĚMECKU SPOLEČNOSTI PEUGEOT CITROËN DISTRIBUČNÍ CENTRUM O ROZLOZE 20 000 M2

Publikované dňa: 2. 5. 2016 10:44 P3 CZ

Společnost P3, vlastník, developer a správce průmyslových nemovitostí s celoevropskou působností, předala 25. dubna 2016 společnosti Peugeot Citroën Deutschland GmbH projekt na míru (BTS) – distribuční centrum pro náhradní díly – v P3 Niedersachsenparku v Neuenkirchenu. Společnost patří do francouzské skupiny PSA, druhého největšího výrobce automobilů v Evropě. Centrum v P3 Niedersachsenparku se nachází v blízkosti dálnice A1 a bude fungovat jako centrální sklad společnosti a distribuční hub pro Německo a další země EU. PSA bude používat budovu také pro řízení distribuce náhradních dílů a příslušenství pro e-commerce platformu „Mister Auto“.

P3 dokončila projekt dle plánu za méně než sedm měsíců. V říjnu 2015, pouhé čtyři týdny po zahájení prací, tým oslavil vztyčení prvního sloupu budovy, který byl důležitým milníkem ve výstavbě. 25. dubna 2016 PSA převzala budovu, která zahrnuje 17 000 m2 skladových prostor, 1 053 m2 kanceláří a mezanin o rozloze 2 098 m2. Objekt byl postaven na klíč a byl připraven pro využití k plnému provozu ihned po předání.

Díky spolupráci silného mezinárodního týmu se podařilo projekt dokončit v nejkratším možném čase. Terry Chung, ředitel oddělení výstavby a developmentu společnosti P3 uvedl: „V P3 si zakládáme na nadstandartních vztazích se zákazníky. Vždy se snažíme vybudovat si s nimi pevné vztahy a usilujeme o to, abychom co nejlépe porozuměli jejich podnikání. Na základě tohoto osvědčeného přístupu se našemu francouzsko-německému týmu P3 a PSA podařilo postavit ideální distribuční centrum, které je plně v souladu s komplexními dlouhodobými požadavky dodavatelského řetězce PSA."

Jürgen Diehl, výkonný ředitel P3 pro Německo, v této souvislosti řekl: „Jedná se o první budovu, kterou společnost P3 v Německu postavila. Ve spolupráci se zákazníkem jsme navrhli centrum, které splňuje nejen požadavky globálních dodavatelských řetězců automobilového průmyslu, ale také naše vlastní vysoké standardy. Jako dlouhodobý vlastník klademe při realizaci zvláštní důraz na nejvyšší environmentální standardy na úsporu energie i optimalizaci provozních nákladů."

Samotnou výstavbou byla pověřena společnost GSE Deutschland GmbH. Distribuční centrum zahrnuje osm nákladních můstků a deset vjezdů pro dodávky. V budově jsou nainstalovány nosné konstrukce z lamelového lepeného dřeva, které v porovnání s běžnou střešní konstrukcí ušetří 410 tun emisí CO2. Má také energeticky efektivní obvodový plášť, je vybavena solárními panely pro ohřev vody a dobíjecími stanicemi pro elektromobily.

Niedersachsenpark se nachází v severozápadní části Dolního Saska nedaleko dálnice A1. Výhodou je vlastní sjezd z dálnice Neuenkirchen-Vörden a přímé napojení na dálnici A30 (25 km ke křižovatce Osnabrueck/Lotte). Vynikající poloha parku umožňuje snadné spojení se severozápadní částí Německa a s Porúřím a napojení na trasy vedoucí do sousedního Nizozemska a Dánska. Poblíž parku působí společnosti jako Adidas, Grimme Landmaschinenfabrik či Adolf Würth GmbH & Co.

Skupina PSA, za kterou stojí tři světově proslulé značky Peugeot, Citroën a DS, prodala po celém světě v roce 2015 celkem 3 miliony vozů. Jako druhý největší výrobce automobilů v Evropě dosáhla skupina v roce 2015 obratu 54 miliardy eur. PSA je evropskou jedničkou z hlediska emisí CO2. Průměrné emise CO2 v roce 2015 činily 104,4 g/km. PSA je také lídrem v oblasti tzv. propojených automobilů (automobily, které jsou prostřednictvím bezdrátového připojení neustále online a díky internetu jsou také propojena s dalšími přenosnými zařízeními ve vozidle i mimo něj), s flotilou čítající 1,8 milionu takových vozidel na silnicích po celém světě. Její aktivity zahrnují i financování (Banque PSA Peugeot Citroën Finance) a výrobu automobilového příslušenství (Faurecia).

KONEC


Pro další informace se prosím obraťte na:

Veronika Boráková, Crest Communications (CZ)
Tel. +420 222 927 111 E-mail: veronika.borakova@crestcom.cz

POZNÁMKA PRO EDITORY

P3 je vlastník, developer a správce evropských průmyslových nemovitostí. Do portfolia P3 o rozsahu 3 mil. m2 v rámci 9 zemí nyní spadá 147 průmyslových nemovitostí a společnost dále disponuje pozemky o rozloze více než 1,3 mil. m2, které jsou určené pro další rozvoj a výstavbu.

V České republice společnost P3 vlastní a spravuje celkem 70 průmyslových nemovitostí ve 14 parcích s celkovou pronajímatelnou plochou 942 644 m2. Všechny parky mají strategickou polohu s výborným napojením na důležité komunikace. V rámci těchto parků disponuje P3 pozemky pro výstavbu více než 177 000 m2 pronajímatelných ploch.

Společnost P3 se zaměřuje na poskytování prvotřídních služeb svým klientům v perfektně situovaných, vysoce kvalitních budovách. Všechny nemovitosti, které P3 staví, jsou šetrné k životnímu prostředí a odpovídají nejvyšším mezinárodním standardům.

PointPark Properties zavedl korporátní označení „P3" a používá obchodní značku „P3 Logistic Parks", která lépe vystihuje podnikání společnosti. Více informací o P3 naleznete na webových stránkách www.p3parks.com.

Vlastníky společnosti P3 jsou TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge.

Prílohy

Obrázky
final P3_PSA_handover_picture_warehouse.jpg
P3 Niedersachsenpark_nové distribuční centrum pro společnost Peugeot Citroën
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.