CZ SK EN

JESTICO + WHILES

http://www.jesticowhiles.com

Architektonická kancelář Jestico + Whiles (společnost ve svém názvu využívá symbol plus - nepoužívejte, prosím, samohlásku „a" nebo symbol &) byla založena v roce 1977 v Londýně a postupně se vyprofilovala jako přední architektonická společnost se zaměřením na architekturu, interiérový design a územní plánování, která realizuje projekty napříč Evropou, v Austrálii, Africe, Indii a na Středním východě. V roce 1992 společnost otevřela jako jedinou pobočku mimo domácí trh kancelář v České republice. Pražská pobočka zaštiťuje aktivity společnosti na klíčových trzích nejen ve střední a východní Evropě (Česká republika, Slovensko, Polsko, Rusko, Německo), ale také např. v Chorvatsku či na Zanzibaru. Portfolio společnosti je velmi široké: zahrnuje pětihvězdičkové hotely a restaurace, veřejné stavby (univerzitní kampusy, školy, muzea či autobusová a vlaková nádraží) či fit-out řešení kancelářských prostor. Zabývá se také rekonstrukcemi původních historických budov a územním plánováním rezidenční výstavby.

 

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 9. 6. 2022 10:37 JESTICO + WHILES

Investiční skupina Volarik Capital podnikatele Mika Volaříka letos v Mikulově zahájí stavbu unikátního hotelu. Interiéry navrhlo studio Jestico + Whiles jako oslavu vinařské tradice přenesené do soudobého kontextu. Koncept stojí na autentičnosti, lokálnosti a zelených prvcích a o jeho vybavení se postarají především čeští a slovenští umělci a společnosti. Nově vznikající hotel je dalším rozšířením aktivit skupiny, která chce v horizontu několika měsíců spustit také vlastní investiční fond.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 22. 3. 2022 9:57 JESTICO + WHILES

Vienna House Andel's Prague, čtyřhvězdičkový hotel na pražském Smíchově poblíž stanice metra Anděl, se pyšní nově zrekonstruovaným barem Oscar´s ve stylu městské džungle. Za jeho přeměnou stojí britsko-české architektonické studio Jestico + Whiles, jež bylo pověřeno návrhem hotelového interiéru již v roce 2002, ovšem po letech se na něj investor obrátil znovu se žádostí o modernizaci zdejšího baru. Zadáním bylo vymyslet natolik originální design, aby kromě ubytovaných hostů přilákal i návštěvníky zvenčí – ať už na obchodní schůzku spojenou s obědem anebo třeba na skleničku s kolegy po práci. Výsledkem je odvážný moderní design, založený na prvcích z betonu, dřeva a plexiskla. To vše na ploše 200 metrů čtverečních.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 4. 11. 2021 10:00 JESTICO + WHILES

Britsko-české architektonické studio Jestico + Whiles navrhlo a vyprojektovalo soukromé bydlení pro bratry dvojčata v malebné lokalitě rozkládající se na levém břehu řeky Berounky, na jihozápadě hlavního města Prahy. Dvě moderní minimalistické vily stojí téměř na vrcholu jižního svahu, kde ve slunečním svitu září jako dva bílé krystaly shlížející dolů do údolí. Podobně jako jednovaječná dvojčata jsou i obě rodinné vily na první pohled totožné. Umístěny jsou zrcadlově proti sobě na dvou těsně sousedících pozemcích, které ovšem nejsou nijak viditelně oddělené, takže na první pohled působí jako jeden. Ve skutečnosti však mezi nimi prochází pomyslná linie, kterou lze kdykoliv nahradit plotem, a která každému domu určuje jeho vlastní pozemek se zahradou, garáží i bazénem. Individualitu obou bratrů Jestico + Whiles podtrhlo navržením lehce modifikovaných vnitřních dispozic domů, které odpovídají specifickým přáním a potřebám jejich různě velkých rodin.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 19. 7. 2021 13:30 JESTICO + WHILES

Chevron Hotel ze sítě Old Town Apartments je nový čtyřhvězdičkový hotel v Praze. Otevřel krátce před nástupem pandemie koronaviru, takže ostrý provoz zažívá až nyní s postupným rozvolňováním cestování. Nachází se na Smíchově v ulici Holečkova přímo naproti zahradě Kinských a vznikl rozsáhlou rekonstrukcí a přestavbou původního bytového domu z 90. let 19. století, který se vlivem času a špatné údržby dostal do dezolátního stavu. Na šesti podlažích disponuje 50 designovými pokoji, které jsou navrženy tak, aby maximalizovaly vnitřní prostor a umožnily autentický zážitek i odpočinek. Za jejich návrhem stojí britsko-český ateliér Jestico + Whiles, který spolupracoval i na architektonickém řešení celého projektu (fasáda).

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 25. 11. 2019 10:40 JESTICO + WHILES

Fine dining již dávno není jen o prvotřídním jídle z nejkvalitnějších surovin, které servíruje špičková obsluha. Obor i samotní hosté se neustále vyvíjejí, takže v současnosti fine dining představuje nejvyšší formu zážitkové gastronomie, kdy zákazník přichází s očekáváním hlubokého a nevšedního prožitku. Proto je zásadní zapůsobit na všech pět jeho smyslů najednou – a zároveň takovým způsobem, aby domů odcházel plný dojmů. Bezvadný pokrm a servis jsou stále nezbytným základem, ale to samo o sobě již nestačí. Do popředí se dostává výjimečná lokalita a prostředí restaurace, které musí být jedinečné a nezapomenutelné. Přesně takovými návrhy podniků, které se těší velké oblibě u nás i v zahraničí, se může pochlubit britsko-české architektonické studio Jestico + Whiles. Stojí mj. za hravým interiérem italského bistra Lasagna Mia v centru Prahy, stylového pivovaru Shilling Brewery Co. v Glasgow či autentickým designem restaurací a barů v hotelových rezortech Zuri Zanzibar a The Yas Hotel v Abu Dhabi.

Zobrazit celou zprávu
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.